Bon 77: SCHALKWIJK GERARD – Lopik (NL): een jonge duif op afspraak (melden in maart)

Grandioze Bonnenverkoop t.v.v. Onderzoek nr. Duivenmelkerslong / Belgische Vereniging Longfibrose vzw 19/01/2023 - 30/01/2023

TypeJonge duif op afspraak

een jonge duif op afspraak (melden in maart)

Gerard Schalkwijk is één van de topliefhebbers op de marathonvluchten in Nederland. De naam Schalkwijk is al decennia een zeer bekende naam in de Nederlandse duivensport. De mentor van Gerard Schalkwijk was zijn vader Ries die van zijn zoon de succesvolle duivenmelker maakte die hij nu is. Terwijl vader Ries zijn stempel drukte op de programmavluchten, concentreerde Gerard zich al in de beginperiode op de marathonvluchten.

De huidige soort op het hok van Gerard Schalkwijk is een mix van Cor de Heijde via de Belgische topper Frans Bungeneers, Jelle Jellema en Aarden via Familie van Houten en enkele toppers van andere goede marathonliefhebbers. Gerard heeft niet veel duiven aangezien hij de duivensport beheersbaar wil houden. Naast zijn werk als eigenaar van Travipharma (gezondheidsproducten die vooral gericht zijn op de duivensport), gaat hij heel serieus om met zijn duiven. Hokken vol duiven vind je dus niet in de achtertuin van de familie Schalkwijk. Het is de kwaliteit die het belangrijkst is!

De kolonie van Gerard mag gerust als een allround overnachthok genoemd worden met topklasseringen zowel op de middaglossing als de internationale ZLU vluchten. Met de regelmaat van een klok arriveren zijn duiven in de nachtelijke uren. Vooral op de vlucht uit Barcelona heeft hij heel wat faam vergaard.

Op zijn zeer mooie website  www.gerardschalkwijkpigeons.nl krijg je een overzicht van alle knappe prestaties van dit tophok

meer info…

Huidig bod
€ 400,00
Einde
30 januari 2023 20:00:00
Afgelopen
Dit lot is beëindigd.